Veel gestelde vragen

Met onze eigen boerderij willen we meer grip krijgen op wat we eten. Samen zijn we dit avontuur aangegaan en doen we ervaring op rondom ‘samen duurzaam voedsel produceren’.

Alle veel gestelde vragen en de antwoorden hebben we voor u op een rijtje gezet. Bekijk ook het filmpje op de Homepage waarin conceptbedenker Geert van der Veer meer uitleg geeft. Of nog leuker, neem deel aan een Rondleidingen. Zie met eigen ogen hoe een herenboerderij functioneert en krijg antwoord op al je vragen.

  • Herenboerderij Land van Weert is een coöperatie van consumenten. Wij, inwoners uit de regio, exploiteren samen een boerderij. Met die boerderij voorzien we in ons eigen voedsel. Gezond, lekker, duurzaam geteeld voedsel tegen een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Op deze manier weten we waar ons voedsel vandaan komt en hoe het is geproduceerd.

    De coöperatie Herenboeren Land van Weert maakt deel uit van de coöperatie Herenboeren Nederland, een landelijke organisatie van professionals die lokale initiatieven ondersteunen met hun expertise. Denk aan inkoopvoordelen, verzekeringen, inhuur van de boer, softwarepakketten etc.