Persbericht Weerter Minima Groep krijgt steun van Herenboeren Land van Weert

Weerter Minima Groep krijgt steun van Herenboeren Land van Weert

Herenboeren Land van Weert en de Weerter Minima Groep (WMG) gaan een samenwerking aan. Voortaan ontvangt WMG wekelijks groentepakketten van de Herenboeren bestemd voor de minima. Woensdagavond tijdens de wekelijkse Aanschuiftafel van WMG in het Keenter Hart, werden de eerste drie pakketten met groenten van het seizoen overhandigd.

Toenemende armoede staat gezond eten in de weg. Uit een recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. blijkt dat een op de zes mensen die gezonder willen eten, zegt dat niet te kunnen betalen. Meer groenten eten is goed voor de gezondheid, het verlaagt onder meer het risico op hart- en vaatziekten.

Elkaar helpen
Met de vraag ‘Hoe kunnen we iets betekenen voor de groep mensen met een hele kleine beurs?’, benaderden de Herenboeren het bestuur van de Weerter Minima Groep. Judy Tangande en Nico van den Bent zagen direct mogelijkheden. De vrijwilligers van de WMG koken namelijk met regelmaat soep (Kom op de soep) of maaltijden voor de bezoekers van de aanschuiftafels, voor deze activiteiten is een regelmatige aanvoer van verse, lokaal geteelde groenten zeer welkom. Wat teveel is wordt uitgedeeld en/of op een later moment gebruikt. “Een geweldig initiatief en op een fantastisch moment, want gisteren was het de Internationale dag ter bestrijding van Armoede. Deze actie bewijst dat solidair zijn met elkaar in moeilijke tijden, het wellicht wat draaglijker kunnen maken. Al zijn we nog altijd ver verwijderd van het punt dat niemand in een rijk land als Nederland in armoede moet leven.” Aldus Nico van den Bent van de Weerter Minimagroep.

Herenboeren Land van Weert is een initiatief van een groep inwoners uit de regio Weert en Nederweert. Zij produceren hun eten in eigen omgeving en doen boodschappen op de eigen boerderij. Voor meer info: Herenboeren Land van Weert – Samen duurzaam voedsel produceren

De Weerter Minima Groep is een werkgroep van Punt Welzijn en tevens gesprekspartner van organisaties, zoals de Gemeente Weert. Voor meer info: https://www.facebook.com/weerterminimagroep

Deel dit bericht: