PERSBERICHT – Steunpunt Landschapsbeheer adviseert Herenboeren Land van Weert (11-04-2023)

Meer biodiversiteit is belangrijk

Herenboeren Land van Weert zet zich al enige jaren in voor de kwaliteit van natuur en landschap op en rond de boerderij Altweert. Steunpunt Landschapsbeheer, het nieuwe platform van Stichting het Limburgs Landschap, gaat nu de Herenboeren ondersteunen bij het beheer en onderhoud van het groen. Daartoe ondertekenden beide partijen zaterdag 8 april een samenwerkingsovereenkomst. Herenboeren Land van Weert is daarmee een van de eerste organisaties die gebruik gaat maken van dit nieuwe steunpunt.

Het Steunpunt Landschapsbeheer biedt vrijwilligers adviezen en cursussen aan. De kennis van het steunpunt wordt op de boerderij heel praktisch ingezet, zoals bij het snoeien van de hoogstamfruitbomen en onderhoud van bloemenweides.

Help bij meten biodiversiteit
De Herenboeren gaan ook meten of de biodiversiteit op de boerderij toeneemt. Aan de hand van een monitoringsplan gaan vijf werkgroepen aan de slag met het volgen van insecten, vlinders, vogels, paddenstoelen en regenwormen. Iedereen kan zich aanmelden voor deze werkgroepen, je hoeft geen lid te zijn van de coöperatie Herenboeren Land van Weert. Interesse? Stuur een mail naar weert@herenboeren.nl.

Verder heeft Herenboeren Nederlandzich aangesloten bij Rise, een monitoring systeem van de Universiteit van Bern. Herenboeren Land van Weert is een van drie herenboerderijen in Nederland die als pilot aan het onderzoek deelneemt.

Heb je interesse in de natuur op de boerderij? Meld je dan via de website aan voor een zondagse rondleiding: https://landvanweert.herenboeren.nl/rondleidingen/

Deel dit bericht: