PERSBERICHT – Opening eerste herenboerderij van Limburg (30-05-2021)

Opening eerste herenboerderij van Limburg

Op zondag 30 mei 2021 vond de officiële opening plaats van de herenboerderij Altweert. Op een zonovergoten dag werd dit heugelijk feit in een kleine kring gevierd. De kinderen van de herenboerenschool mochten het nieuwe naambord onthullen van de boerderij. In het najaar vindt nog een groot feest plaats voor alle herenboeren, mits de regels van het RIVM dit toestaan.

Herenboerderij Alt Weert  draait inmiddels al een jaar en is de eerste herenboerderij van Limburg. Met de inzet van talloze vrijwilligers is al veel bereikt.  Zo zijn onder meer boomgaarden en smulwallen aangelegd. Ook is hard gewerkt aan kleine maatregelen om de biodiversiteit in het gebied te verbeteren. De opbrengst van het land levert wekelijks al eten voor 350 mensen.

Herenboeren Land van Weert 
De coöperatie Herenboeren Land van Weert wil graag als pionier een voorbeeld zijn van een duurzame verandering. Een onderwerp dat volop in de belangstelling staat. De leden willen erop kunnen vertrouwen dat hun eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

Bent u nieuwsgierig geworden? Wilt u zien hoe mensen zelf het initiatief nemen in hun voedselvoorziening? Meld u aan voor een rondleiding.


Herenboeren foto 2

Deel dit bericht: