PERSBERICHT – Het nieuwe normaal? Wij eten lokaal! (13-03-2021)

PERSBERICHT – Het nieuwe normaal? Wij eten lokaal!
20/21 maart online rondleiding bij Herenboeren Land van Weert
__________________________________________________________________________________

De lente komt eraan. Bij Herenboeren Land van Weert is al volop activiteit. Op zaterdag 20 en zondag 21 maart gaan zij het nieuwe seizoen enthousiast van start met een online kennismaking met hun boerderij.

Er is landelijk goed te merken dat veel mensen door corona anders zijn gaan denken over de economie en het voedselsysteem. Veel mensen willen naar een nieuw normaal van de menselijke maat, waar geluk, gezondheid en welzijn op één staan met meer aandacht voor de natuurlijke omgeving, boeren en lokaal eten. Ook vanwege het klimaat is voedsel van dichtbij een goede keuze.

CSA

De afgelopen jaren zijn steeds meer boeren en burgers gaan samenwerken aan nieuwe manieren van voedsel verbouwen en verkopen. Zo zijn door het hele land CSA’s gestart. CSA staat voor Community Supported Agriculture, een vorm van landbouw die door de gemeenschap wordt ondersteund. Burgers zijn op deze manier verzekerd van verse en lokale groente en eieren en in het geval van Herenboerderij Land van Weert later ook van lokaal fruit en vlees.

Online open dagen

In Nederland zijn er nu in totaal meer dan 80 CSA-tuinderijen, 9 Herenboerderijen en zo’n 25 Voedselcoöperaties. En dat aantal blijft alleen maar toenemen. In het weekend van 20/21 maart vinden door het hele land online open dagen plaats. Deze zijn vanaf maandag 15 maart te bekijken via de website www.wijetenlokaal.nl  

Rondleidingen in Altweert

Een van deze tuinderijen/CSA’s/coöperaties is de Herenboerderij Altweert in het Land van Weert. Wat de Herenboeren willen is gezond en lekker eten voor een goede prijs. Ze willen erop kunnen vertrouwen dat hun eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

Omdat er veel belangstelling is voor hun producten en manier van werken, organiseren zij bij de start van de lente een open dag. In verband met corona is het een digitale rondleiding. Zie landvanweert.herenboeren.nl. Zo kan iedereen die wil online kennismaken met de Herenboeren in het weekend van 20/21 maart. Is je interesse gewekt, dan kun je daarna eventueel een persoonlijke rondleiding over de Herenboerderij krijgen.

Deel dit bericht: