Persbericht: Eerste uitgifte (17-05-2020)

Herenboeren genieten van eerste oogstpakketten

Dit weekeinde was het feest voor de Herenboeren. Zaterdag 16 mei mochten 162 huishoudens voor het eerst hun oogstpakket ophalen. Het bestuur van de Herenboeren Land van Weert is trots dat ze de eerste uitgifte van de oogstpakketten samen met de leden mochten vieren.

Eigenlijk zou afgelopen weekeinde de feestelijke opening van de Herenboerderij Alt Weert plaatsvinden. Die is nu vanwege Corona verplaatst naar volgend voorjaar.

Voorjaarsgroenten

De eerste oogst is natuurlijk extra speciaal, de Herenboeren hebben er lang naar uitgekeken. Dankzij het goede werk van boer Daan de Ridder leverden de akkers voorjaarsgroenten zoals raapsteeltjes, radijsjes, spinazie en paksoi. Een bedrijf uit de regio leverde de Kipster-eieren, deze hebben het drie sterren Beter Leven keurmerk. De inhoud van de oogstpakketten wisselt per week en is afhankelijk van wat er oogstrijp is. De distributie van de pakketten vindt Coronaproof plaats.

3000 bomen 

De boerderij is volop in ontwikkeling om de leden van de coöperatie te voorzien van een rijkelijke oogst. De akkers worden periodiek ingezaaid, zo kunnen de leden het hele jaar door genieten van 55 soorten groenten. In maart hebben de leden samen een grote boomgaard aangelegd met veel verschillende soorten fruitbomen. Ook zijn smulwallen ingericht, dit zijn lange houtwallen die later in het jaar zacht fruit en noten produceren. In totaal zijn 3000 bomen en struiken geplant, een aanwinst voor de biodiversiteit in het gebied.

Meedoen

Herenboeren Land van Weert is een initiatief van een groep inwoners uit de regio Weert en Nederweert. Ontvangt u graag wekelijks groenten direct vers van het land? Meld u dan aan als Herenboer. Momenteel is er nog ruimte voor 40 huishoudens. Wees snel, want vol is vol. Kijk voor meer informatie op landvanweert.herenboeren.nl.

Deel dit bericht: