waarom-herenboer-1

Waarom word ik Herenboer

Op een gezonde manier voeding produceren, aandacht voor dierenwelzijn, bevorderen van de biodiversiteit, samen met gelijkgestemden bezig zijn met gezonde voeding. Er is een hoeveelheid aan redenen waarom je Herenboer wil worden. We hebben er enkele voor u op een rijtje gezet.

Herenboerennatuur

Voeding produceren volgens het Herenboerenconcept betekent het volgen van een Natuurinclusieve landbouwprincipes. Net als alle vormen van landbouw maken we gebruik van de natuur en de natuurlijke processen. In tegenstelling tot de meer industriële vormen van landbouw gaat natuurinclusieve landbouw uit van het sparen én verzorgen van natuurlijke processen. En dat natuurlijk op een economisch rendabele manier.  Hiermee willen een bijdrage leveren aan het in stand houden van biodiversiteit en hiermee aan de kwaliteit van leven. Lees hier de volledige bijdrage van Raymond Pahlplatz.

Bodem voor voedselveiligheid en klimaat

Kan landbouw een bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen en reductie van de enorme hoeveelheden  co2 in de atmosfeer. Het volgende filmpje laat zien dat het kan en dat ons herenboerenconcept een bijdrage levert aan gezond voedsel en een gezond klimaat.

Bekijk hier het YouTube filmpje:

Natuur-1