Activiteiten op de boerderij

Er wordt hard gewerkt op de boerderij. Door de droogte is er veel beregend. Er is nog een deel uien geplant. Het ingezaaide graan, de groentebedden en de aardappelen zijn bewerkt met een wiedeg en schoffelmachine waarbij vrijwilligers alle bedden met de hand nog een keer nagelopen. Vrijdag zijn de witte klaverstroken met de hand ingezaaid en is er gras in de boomgaard gezaaid. Hieronder een korte filmimpressie.

Aanleg toiletten

Op een boerderij waar je regelmatig je eigen leden ontvangt en waar in de toekomst ook workshops georganiseerd worden, horen fatsoenlijke toiletvoorzieningen. Een Herenboeren-werkgroep heeft zich met volle energie hier op gestort en het resultaat mag er wezen.

Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave. U kunt terug naar het overzicht door naar de vorige pagina te gaan. 

Boomgaard en houtwallen

3200 bomen en struiken moesten er de grond in, in het weekend van 14 en 15 maart. De exploitatiecommissie heeft samen met plantleverancier Sjef van Dongen een perfect pan uitgewerkt. Een grote groep herenboerenleden heeft deze klus gezamenlijk geklaard. Het resultaat is een prachtige laagstam- en hoogstamboomgaard en honderden meters eetbare houtopstanden (houtwallen met bessen, noten en fruit). Het was heerlijk samen van jong tot oud te werken aan de prachtige contouren van onze Herenboerderij en aan de toekomstige fruit-, noten- en bessenproductie.